Хамалски услуги

0878 99 99 00 | 0999 99 99 44

Преместване на бизнеса

преместване на бизнеса

Преместване на бизнеса

Подготовката за преместване на бизнеса или офиса може да бъде много по-сложна от преместването на домакинство. Подготовката е ключова и гарантира, че всичко в списъка ви е пълно. Използвайте този бърз контролен списък като ръководство, за да задържите фирмата за хамалски услуги. Определете времева рамка и график. Времето ви трябва да е първото, което правите. Задайте датата, когато всички неща трябва да бъдат извън офис пространството, което е вашето окончателно излизане. Вероятно ще ви трябва няколко дни, за да се махнете, в зависимост от това колко неща трябва да преместите. Работете назад от датата на излизане и направете списък на всички неща, които трябва да направите, преди камионите да пристигнат. Задайте задачи и назначете организатор за преместване, ако е необходимо. Добра идея е по-рано да се включи персоналът в движението. Организатора за преместване може не само да ви помогне да организирате и планирате хода, но и да облекчите прехода към останалата част от персонала.

Преместване на бизнеса – План за преместване

Прегледайте всички задачи и задайте роли според нуждите. Тъй като придвижването напредва, вероятно ще трябва да добавите задачи към списъка както правите. Не забравяйте да зададете и задачи – има твърде много работа, за да направите всичко това сами. Планът за вътрешна комуникация ще гарантира, че служителите са информирани за движещите се планове. А външния план ще поддържа вашите клиенти и доставчици актуализирани за Вашите бизнес дейности по време на преместването. Така че да можете да поддържате бизнеса си в експлоатация по време на преместването. Подобно на всеки ход, наемането на добра фирма за хамали отнема време и трябва да бъде една от първите задачи в списъка ви. Накарайте един член на персонала да разработи списък с най-малко пет фирми за хамалски услуги. Определете бюджета, получавайте котировки и сравнявайте услугите на фирмите за хамалски услуги, за да решите коя да наемете.

Преместване на бизнеса – План и оформление

Служителите могат да бъдат помолени да опаковат бюрата си или офисите си. Тъй като също така дава възможност на персонала да почисти помещенията си и да се отърве от неща, които не е нужно да се местят. Това е мястото, където вашата комисия по преместване ще бъде наистина полезна. Винаги е трудно да се преместиш в ново пространство, но когато трябва да разбереш къде вървят всичко и всеки, това отнема много време. Уверете се, че знаете къде ще се поставят всички мебели и къде ще седне всеки служител. Колкото по-подробен е планът, толкова по-добре. Говорете с настоящите си доставчици. Преместването на бизнес може да означава промяна на доставчиците на услуги. Проверете договорите си, след което решете дали ще останете с настоящите си доставчици или ако се вгледате в превключването. Ще трябва да определите какво ще изисква новото пространство по отношение на телефонните линии и мрежовата инфраструктура.

Преместване на бизнеса – Актуализиране

Говорете с новия наемодател и продавачи, за да сте сигурни, че знаете какво е необходимо за новото пространство. Така че да няма празнота в експлоатацията. Всяко оборудване което се отдава под наем, потърсете дилъра, за да го уведомите за движението и как най-добре да получите оборудването му на новото си място. Преместване може да бъде трудно за служителите. Това може да означава промяна в начина, по който пътуват и дали пътуването им вече е по-дълго, отколкото преди това. Ако се движите в по-малко пространство, персоналът трябва да знае как ще бъдат разположени офисите и как ще изглежда тяхното ново пространство. Служителите трябва да бъдат информирани за всяка стъпка в процеса. Опитайте се да задържите графика за движение, в бюрото за кухня или в друго общо пространство. Така че хората да виждат как се развиват нещата и какво се очаква от тях като служители.

Създайте хронология

Ако бизнесът ви се разширява, това означава, че имате повече клиенти и работа. Разширяването на компанията обикновено изисква по-голямо офис пространство. За да преместите вашата компания с малки или никакви прекъсвания в бизнеса, трябва да планирате всичко предварително. Първо, трябва да създадете времева линия, която да посочва какви стъпки трябва да предприемете преди деня на преместването. Например ще трябва да уведомите служителите за преместването и промяната или актуализирането на лицензи. Застрахователни полици и интернет и телефонни услуги. Също така трябва да планирате кога всички да започнат да събират багажа в офиса. За малък офис трябва да създадете своя график, който да започне поне три месеца преди вашето преместване. Ако имате среден до голям офис, трябва да планирате шест до осем месеца предварително.

Съберете екип и направете бюджет

След това трябва да съберете екип, който ще ви помогне с вашето преместване. Екипът може да се състои от ръководители или мениджъри от различни отдели, които ще помогнат да се гарантира, че всичко ще остане по график и всеки ще направи своята част, за да осигури всичко. Важно е да провеждате редовни срещи, за да сте сигурни, че всички е добре и да изпълнявате задачи според вашия график. Създаването на контролен списък ще ви помогне да определите какво още трябва да се направи. Докато планирате преместването си, ще трябва да планирате и разходите за преместването си. Цената на хамалските услуги също трябва да бъде включена. Ако ще ви трябват нови мебели или други нужди за новия ви офис, ще трябва да включите и това. Уверете се, че можете да покриете разходите за всичко, от което се нуждаете, за да се преместите, трябва да бъде планирано в началните етапи на вашето преместване.

Наемете фирма за хамалски услуги

Както споменахме по-рано, ще трябва да наемете хамали около един до три месеца преди преместването си. Вие или вашият екип трябва да се обадите за оферти от различни хамали, за да можете да получите най-добрите цени. В допълнение към тарифите, искате да сте сигурни, че сте наели реномирана компания, която е надеждна и е изпълнила успешно всичко. Може да се нуждаете и от почистване, боядисване и дърводелски услуги както за новия, така и за стария си офис. По това време трябва да уведомите доставчиците си за вашето преместване. По този начин те могат да актуализират адресите ви за доставка и фактуриране в техните системи. Трябва да пренасрочите доставките на доставчици, които могат да противоречат на датата ви на преместване. Вашите клиенти също трябва да бъдат уведомени, че се премествате. Можете да им се обадите, да изпратите имейли или да отпечатате визитки с новия им адрес за тях. Вашият уебсайт също трябва да бъде актуализиран с новия адрес. Всички срещи, които може да са на или около датата ви на преместване, трябва да бъдат пренасрочени за след преместване в офиса.